40 lessen die ik uit deze crisis wil meenemen

Lieve Lezer, 

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben inmiddels best wel gewend aan deze gekke tijd. In het begin voelde ik me nog vaak angstig en had ik veel stress door de onzekerheid die deze crisis met zich meebrengt. Maar nu is dat gelukkig anders. Sterker nog, ik merk dat ik me soms juist heel er comfortabel voel in deze manier van leven. 

Ik ervaar dat deze tijd me veel rust geeft. Dat ik een paar hardnekkige eigenschappen die mij voorheen in de weg zaten, nu kan loslaten. Dat ik een soort kalmte ervaar, die ik niet eerder heb gevoeld. Daarom heb ik vandaag de tijd genomen om een lijst op te stellen van alle lessen die ik uit deze tijd wil meenemen. Kleine en grotere lessen. Ik hoop dat ik al deze lessen ook na de crisis kan blijven toepassen. 

De lessen die ik meeneem

lessen-crisis
 1. Geduldiger zijn
 2. Niet alles direct (nu-nu-nu) hoeven doen
 3. Dat ik meer met mijn creativiteit kan en wil doen
 4. De tijd nemen voor dingen
 5. Niks kunnen doen
 6. Niet altijd druk hoeven zijn
 7. Niet zo veel nodig hebben
 8. Dat vriendschap zo waardevol is
 9. Dat familie zo waardevol is
 10. Dat ik echt kan genieten van de kleine dingen
 11. Inzien wat écht belangrijk is in het leven
 12. Meer lezen
 13. Hoe belangrijk ik de natuur inderdaad natuur vind
 14. Meer in de natuur zijn
 15. Dingen zelf maken
 16. Niet altijd zo gehaast zijn
 17. Rust kunnen pakken
 18. Touwtjes uit handen kunnen geven
 19. Niet altijd de controle willen hebben
 20. Niet alles zelf willen doen
 21. Hoe belangrijk ik kunst en cultuur vind
 22. Dat een kalmer en rustiger leven mij goed past
 23. Dat niet alles direct perfect hoeft te zijn
 24. De tijd nemen om nieuwe dingen te leren
 25. Mezelf en de mensen om mij heen waarderen
 26. Dat ik tot nu toe de juiste keuzes heb gemaakt in het leven
 27. Hoe veel geluk ik heb
 28. Dat fouten me zo veel kunnen leren
 29. Van niets iets maken
 30. Dat tuinieren echt leuk is
 31. Sneller kunnen schakelen als de dingen niet gaan zoals ik ze voorogen had
 32. Dat post versturen en krijgen heel leuk is
 33. Dat ik eigenlijk een minder volle kledingkast wil
 34. Dat ik appels heel lekker vind
 35. Hoe fijn mijn huis is
 36. Dat ik echt niet sportief ben (en dat ik me daar bij neer moet leggen)
 37. Dat een kleine bruiloft in plaats van een groot trouwfeest veel beter bij ons past
 38. Dat ik mezelf ook heel mooi vind zonder make-up
 39. Tevreden zijn met alles wat ik heb opgebouwd
 40. Dat Ruben inderdaad de liefde van mijn leven is

Welke lessen leer jij uit deze tijd? En welke lessen hoop jij mee te nemen als dit voorbij is? 

Ik ben benieuwd! 

Groetjes, Fleur

4 Antwoorden op “40 lessen die ik uit deze crisis wil meenemen”

 1. Nummer 40 ♥️♥️🙏

  Verder heel herkenbaar en sterk deze lijst 💕

  1. Liefde!!

 2. Prachtige lijst! Ik herken er veel van. Ik neem mee hoe bijzonder het is om je in vrijheid te kunnen bewegen en dat de meest belangrijke dingen (die vaak geen dingen zijn) zich dichtbij huis bevinden.

  1. Mooi! Daar ben ik het helemaal mee eens. En ook dat we het in Nederland heel goed voor elkaar hebben in vergelijking met andere landen.

Geef een antwoord