5 websites over duurzaam reizen

Lieve Lezer, 

Zo langzamerhand denken we weer na over de zomervakantie. We dromen over onze bestemmingen, bespreken het met vrienden, familie en geliefdes en boeken die ene ultieme vakantie of reis. 

Heb je er wel eens aan gedacht om een duurzame vakantie te boeken? Om je uitstoot te beperken en op een andere manier op reis te gaan dan normaal? Om buiten de gebaande paden te gaan en een totaal ander avontuur te kiezen? Ik kan me voorstellen dat je bij een duurzame vakantie denkt aan eindeloze fietstochten door mistig Duitsland. Alhoewel mij dat een waanzinnig avontuur lijkt, is dat niet voor iedereen weggelegd. Daarom in dit artikel een aantal websites en platforms om inspiratie op te doen voor jouw volgende vakantie. Jouw duurzame reis. 

Eco-Reizen

De website en de Facebookpagina van Eco-Reizen staat bom vol met inspiratie en tips over duurzaam reizen. Lynn en Eric vertellen je over verschillende duurzame vervoersmiddelen. Bijvoorbeeld waar je de beste internationale trein- en bustickets kunt aanschaffen. Daarnaast geven ze tips over duurzame accommodaties en waar je op moet letten bij het boeken van een slaapplek. 

Het allerleukste van Eco-Reizen vind ik de reisverhalen en de verhalen over duurzame bestemmingen. Het geeft zulke mooie inspiratie! Kruip met je partner of je gezin rond de computer en kies samen de mooiste bestemming uit. Je zult zien dat je niet teleurgesteld wordt. 

De Treinreiswinkel

Ben je op zoek naar een mooie treinreis? Dan zit je bij De Treinreiswinkel goed! De Treinreiswinkel biedt oneindig veel verschillende treinreizen aan. Van Zwitserland, Italië en Spanje tot aan Scandinavië, Rusland en zelfs een wereldreis met de trein. 

Ruben en ik hebben net onze komende vakantie geboekt bij De Treinreiswinkel. We gaan wandelen on een van de mooiste valleien van Zwitserland en dan door naar Noord Italië. Tip: bestel de brochure van De Treinreiswinkel. Trust me, je wilt alle reizen maken die daarin staan. 

websites over duurzaam reizen

Duurzaam Reizen

Duurzaam Reizen heeft enkel een Facebook pagina die zeer de moeite waard is om te volgen. Op de pagina van Duurzaam reizen worden allerlei inspirerende reisverhalen gedeeld van mensen die met oog voor natuur en milieu reizen. Ook worden er regelmatig artikelen gedeeld over wáárom het tijd is dat iedereen duurzamer gaat reizen. 

All Day Every Daisy

Daisy reist al twee jaar met haar vriend Patrick rond de wereld. Ze bewijzen samen dat dat heel duurzaam kan, want ze doen dat zo goed als zonder te vliegen (op een enkele noodzakelijke vlucht na). Ze reizen dus enkel over land en over zee. Daarnaast eten ze beide veganistisch en ze logeren zo veel mogelijk in duurzame accommodaties. 

Hun website, blog, facebook en Instagram pagina staan bom vol tips, leuke video’s en mooie reisverhalen. Daisy en Patrick zijn al ongeveer op ieder continent in de wereld geweest dus kunnen overal wel wat over vertellen. Ik vind de wereld reis die Patrick en Daisy maken super inspirerend. 

Travel Better

Travel Better gaat niet over reizen zonder vliegtuig. Het gaat er niet om dat je steeds met de trein, fiets of bus reist. Travel Better geeft je voornamelijk tips over duurzame accommodaties en activiteiten. Zo geven ze bijvoorbeeld tips welke dierenparken of -transacties je beter kunt vermijden, wat de mooiste ecolodges zijn en hoe je kan bijdragen aan natuurbehoud tijdens je reis. 

Dus lieve Lezer, genoeg inspiratie voor je volgende vakantie toch? Kies jij ook voor een duurzame reis? 

Liefs, Fleur

Geef een antwoord