5 x duurzame apps: maken je duurzame keuzes makkelijker

Lieve Lezer,

Tot voor kort gebruikte ik niet veel applicaties in mijn dagelijks leven. Daar is verandering in gekomen toen ik startte met het verduurzamen van mijn leven. Er zijn tegenwoordig namelijk een heleboel duurzame apps die jouw aardevriendelijke keuzes makkelijker maken. In dit artikel deel ik met jullie duurzame apps die ik zelf regelmatig gebruik, of die ik getipt heb gekregen van anderen.

To Good To Go

Ik denk mijn favoriete app. De To Good To Go app gaat voedselverspilling tegen. Dat doen ze in samenwerking met allerlei eetwinkels en supermarkten. Iedere dag bieden winkels bij jou in de

buurt hun overtollige producten op de To Good To Go app aan. Jij kiest bij welke winkel je eten wilt ophalen en rekent in de app af. Meestal betaal je €3 tot €5 voor een Magic Box. Op de aangegeven tijd haal jij het eten op bij de gekozen winkel. Daar krijg je wat er over is. Het kan dus per keer verschillen wat je krijgt. Zo heb ik een keer voor €4,50 een brood, een stokboord, twee kleine luxebroodjes en een bakje eiersalade opgehaald bij een luxe bakker 🙂

De groente- en fruitkalender

De Groente- en fruitkalender van Milieu Centraal gebruik ik super vaak. Het is zo’n handige app! Ik heb jullie al eens verteld over koken met seizoensproducten en hoe dat beter is voor het milieu. Deze app van Milieu Centraal laat per maand precies zien welke groentes en fruit je het beste kunt aanschaffen om zo veel mogelijk CO2-uitstoot te vermijden. Ik gebruik de app voordat ik boodschappen ga doen, of als ik even niet weet met welke groentes of fruit ik wil koken en ik wat inspiratie nodig heb.

Beat the Microbead

Deze app van de Plastic Soup foundation helpt je om plastic in cosmetica te herkennen en te vermijden. Met de app kan je makkelijk en snel cosmeticaproducten scannen. De app vertelt je dan of jouw product microbeads/plastic bevat. Dan weet je direct of je het product met een gerust hart kunt aanschaffen. Daarnaast kun je met de app per merk producten opzoeken die 100% vrij zijn van plastic.

Eerlijk winkelen

Dit is ook zo’n fijne app. Met deze app kun je namelijk alle winkels in de buurt opzoeken waar je eerlijk en duurzaam kunt winkelen. Van restaurants waar je vegetarisch kunt eten tot kledingwinkels met duurzame, tweedehands en/of fair trade kleding.

Happy Cow

Deze app kreeg ik getipt en heb ik zelf nog niet gebruikt. Met deze app kun je alle plekken in de buurt opzoeken die vegetarisch of veganistisch eten serveren. Daarnaast kun je ook eerlijke en duurzame winkels opzoeken. Fijn aan deze app: Happy Cow is een internationale app. Je kan ‘m ook in het buitenland gebruiken om daar vega/vegan restaurants of eettentjes te vinden. Handig!

Zo, dat was ‘m. Ik hoop dat je er iets aan hebt lieve lezer!

Liefs, Fleur

2 Replies to “5 x duurzame apps: maken je duurzame keuzes makkelijker”

 1. Leuke app’s maar ik word wel een beetje ‘moe’ ervan om steeds bij alles wat ik doe mijn mobiel te moeten gebruiken………
  Ik kwam nog een leuke blog tegen: https://www.zaailingen.com. Misschien ken je hem al,
  groet
  Hylkia

  1. Ha Hylkia, Dat kan ik me heel goed voorstellen! Dan zijn deze app’s niets voor jou. Welke informatiebronnen gebruik jij?

   Zaailingen ken ik! Ook een hele fijne blog van een collega groene blogger. 🙂

Geef een reactie