9 extra redenen voor een duurzaam leven

Lieve Lezer, 

Het is inmiddels wel duidelijk. We zouden allemaal ons leven moeten verduurzamen. Minder verspillen, minder consumeren en daarmee onze uitstoot verminderen. Dat doen we om klimaatverandering tegen te gaan en om de verwoesting van de natuur en de biodiversiteit te voorkomen. Iedereen kent het verhaal. Maar, er zijn nog zo veel meer redenen voor een duurzaam leven. In dit artikel geef ik jullie 8 extra redenen voor een duurzaam leven. 8 extra cadeautjes dat een duurzaam leven je nog meer kan brengen.  

Uit liefde voor je kinderen, kleinkinderen, nichtjes en neefjes

Een van de belangrijkste redenen volgens mij. We merken nu hoe klimaatverandering zijn intreden doet. We merken al dat het weer extremer wordt en hoe de biodiversiteit veranderd. We zien het plastic in de zee en de smok in de lucht van een aantal landen. Er is gelukkig te leven onder deze omstandigheden. Vooral in het westen en in Nederland. We leven in een veilig, door dijken omarmd land. Maar, de kinderen van deze tijd gaan het meeste merken van klimaatverandering. We weten niet precies hoe het er uit zal zien, maar we weten wel dat het geen rooskleurige toekomst voor ze is. Maar, wat wil je nou nog meer voor je kinderen dan geluk en gezondheid? Daarom is een duurzaam leven ook uit liefde voor je kinderen, kleinkinderen, nichtjes en neefjes. 

Minder stress en druk voelen

Duurzaam leven gaat hand in hand met bewuster en minder consumeren. Minder spullen kopen, de beste kwaliteit spullen kopen en bewuste keuzes maken voor bepaalde materialen of bepaalde soorten eten. Hiermee wordt de druk om mee te moeten gaan met trends minder of verdwijnt helemaal. Je wordt minder beïnvloed door de massa en kiest je eigen weg. Dit zorgt ervoor dat je minder druk en stress voelt. 

Voor een leven vol rust

Minder druk en stress zorgt automatisch voor meer rust. Ik koop bewust en bewust minder, waardoor ik met minder spullen leef en hoef te leven. Dat geeft ruimte en daarmee rust. 

Redenen voor een duurzaam leven

Meer tijd met je vrienden, familie en andere geliefdes

Zodra spullen en een overdaad aan keuzes wegvalt, ontstaat ruimte en rust. Deze ruimte en rust kun je vervolgens besteden door meer tijd met je vrienden, familie en andere geliefdes door te brengen. Je zult zien dat je dit waardevoller gaat vinden dan spullen. 

Meer ruimte voor creativiteit

Door die ruimte en rust in je hoofd ontstaat er ook meer ruimte voor creativiteit. Bijvoorbeeld door het delen van spullen, het onderzoeken van andere vakantiebestemmingen en soorten reizen en het uitproberen van nieuwe recepten. 

Voor het behoud van verschillende culturen

Extreem weer, natuurrampen en de enorme stroom toerisme raakt de armere en derdewereldlanden. Het zijn vaak de landen met de prachtige natuur en cultuur. Het zijn fijne vakantiebestemmingen. Maar, de vervuiling en klimaatverandering zorgt er op den duur ook voor dat bevolkingen op de vlucht slaan en de natuur verdwijnt. Met een duurzaam leven kunnen we samen verschillende culturen behouden op de plek waar ze horen. 

Blijven genieten van verschillende soorten eten en drinken

Wist je dat met het verdwijnen van de biodiversiteit (wat een gevolg dreigt te zijn van de klimaatverandering) er ook minder verschillende soorten etenswaar verdwijnen? Bijvoorbeeld koffie (iehk) en bier (nee!). 

Voor een avontuurlijk leven

Een duurzaam leven betekent andere keuzes maken. Keuzes die misschien wel buiten je comfortzone liggen. Die je normaal nooit zou doen. Probeer totaal andere recepten uit, kies voor een treinreis in plaats van een vliegreis, leen een grasmaaier van de buurman die je nooit spreekt of geef iemand een belevenis cadeau. Het geeft je nieuwe ervaringen en brengt avontuur aan in je leven. Weg met het oude vertrouwde en verwelkom het avontuur.

Voor een gelukkig leven

Gelukkig is een duurzaam leven niet alleen om de kinderen een goede toekomst te geven. Een duurzaam leven geeft jouzelf ook een gelukkiger leven. Eigenlijk door alle redenen in dit artikel genoemd. 

Dus lieve lezer, kies jij ook voor een leven vol liefde, creativiteit, rust, genot en avontuur? En als je al duurzaam leeft, wat heeft een duurzaam leven jou tot nu toe gebracht?

Liefs, Fleur

Geef een antwoord