Creatief met kleding: 5 tips om je kleding op een andere manier te dragen

Lieve Lezer, 

Zoals ik een paar weken geleden al vertelde, heeft deze crisistijd mij al veel geleerd. Een heleboel mooie lessen waarin rust, creativiteit, geluk, dankbaarheid en geduld centraal staan.

Ik heb de afgelopen maanden onder andere de tijd genomen om mijn kledingkast grondig uit te zoeken. Ik zie steeds meer in wat mijn stijl is, waar ik blij van word en dat ik helemaal niet zo veel kleding nodig heb. Ook na grondige opruimsessies, vind ik kledingstukken die ik niet meer draag. Het is een lang proces en het geeft heel veel mooie inzichten. Bijvoorbeeld dat minder kledingstukken mij rust en geluk brengt en dat ik er goed uit zie zoals ik ben.

Zoals je hebt kunnen lezen in mijn artikel over die 40 lessen, leer ik uit deze crisistijd ook mijn creativiteit weer kennen. Hier word ik erg blij van, want het is zo heerlijk om creatief bezig te zijn. Ook tijdens het uitzoeken van mijn kledingkast kan ik mijn creativiteit goed kwijt. Want, soms hoef je enkel je kleding op een andere manier te bekijken en te dragen, om er weer plezier van te krijgen. 

Vraag jezelf eens af: Waarom draag je iets niet? Wat moet er veranderen om het wel weer te dragen? Wanneer word je er weer blij van? Hieronder 5 tips om je kleding op een andere manier te dragen, ze zo een tweede kans te geven en om daarmee meer plezier uit je kledingkast te halen. 

creatief met kleding

Creatief met kleding

  1. Knoop een (lange) blouse, tuniek of jurk op tot een kortere top of blouse.  Zo heb ik een tuniek die ik vaak opgeknoopt en als korter blouseje draag. 
  2. Geef een trui, blouse of ander soort top een taille door een riem eromheen te dragen. 
  3. Past iets net niet goed? Is bijvoorbeeld een broek net te groot of een jurk net te lang? Breng het naar de kleermaker! Die kan het helemaal op maat maken zodat het weer precies past zoals je wilt. Ik doe dit regelmatig met broeken en laatst heb ik een rok in de taille laten innemen. 
  4. Draai je kleding om. Draag een shirt met een lage rug achterstevoren of een rok als strapless topje.  
  5. Ga aan de slag met naald, draad en/of de naaimachine! Fris het item op met strijkapplicaties, stof, lint, enzovoorts. Zo heb ik laatst op een basic shirt een applicatie genaaid die ik had gemaakt van de stof van een oude jurk. Ook heb ik laatst een nieuwe band om een hoed gemaakt. Hierdoor is het een totaal ander item in mijn kast waar ik weer blij mee ben. 

Duurzaam

Je kleding een tweede kans geven is een duurzame keuze, omdat je minder snel iets nieuws zal kopen. Het hergebruiken van je spullen zorgt voor minder CO2-uitstoot en milieuvervuiling, omdat er geen nieuw product geproduceerd hoeft te worden. Maar, omdat je je kleding anders draagt of hebt aangepast, voel het wel als nieuw. 

Mocht je toch iets nieuws willen kopen, probeer dan je kleding tweedehands te kopen. Gelukkig zijn er tegenwoordig heel veel plekken (on- en offline) waar je leuke tweedehands kleding kan kopen.

Veel plezier!

Liefs, Fleur

Geef een antwoord