Duurzame cadeaus voor de feestdagen – hier vind je ze

Lieve Lezer, 

Sinterklaas is weer in het land! En daarna volgt de Kerstman hem op. Een gezellige en warme tijd waarin we elkaar verrassen met leuke cadeaus. Niets leukers dan iemand blij maken wat je zorgvuldig hebt uitgezocht. Binnen onze familie is Sinterklaas vieren al jaren een traditie. Compleet met veel te veel cadeaus en gemene en/of beschamende gedichten. Helaas zijn de feestdagen niet zo onschuldig als ze lijken. Al die cadeaus zorgen voor onder andere veel CO2-uitstoot en vervuiling van de natuur en grondwater. Ik kan me voorstellen dat je daar liever niet aan wilt denken en gewoon je dierbaren blij wilt maken met een leuk cadeau. Gelukkig kan dat! Kies dit jaar voor een duurzaam cadeau. Bijvoorbeeld iets wat eerlijk geproduceerd is, van duurzame materialen gemaakt of tweedehands. Hieronder wat webshops/initiatieven voor jouw duurzame Sint- en Kerstcadeaus. 

duurzame cadeaus

Voor de volwassenen

  • Eco-logisch: Een van mijn favoriete webshops. Je vindt hier van allerlei duurzame producten. Van huishoudproducten tot verzorgingsproducten, portemonnees en speelgoed. 
  • Studio Jux: Wil je een stijlvol cadeau? Dan zit je bij Studio Jux goed. Zij verkopen prachtige lifestyle cadeaus en mooie kleding. Ik vind dat ze vooral mooie accessoires hebben. Ook voor in huis.
  • Eco-goodies: In deze webshop kun je werkelijk alles krijgen aan duurzame producten. Eerlijk geproduceerde tassen, sokken van biologisch katoen of bamboe, mooie sieraden, speelgoed, accessoires voor in huis, leuke thermosflessen en ga zo maar door. Neem vooral een kijkje!
  • Green Jump: Deze webshop lijkt heel erg op die van Eco-logisch. Ze hebben van alles. Ok leuke spullen voor baby’s en kinderen. 

Voor de kleintjes

  • Recycle Sint: Ben je op zoek naar leuk speelgoed voor je kinderen, nichtjes, neefjes of kleinkinderen? Heb je zelf speelgoed liggen waar niet meer mee gespeeld wordt en heb je zin om dit te ruilen? Kom dan naar een van de ruilmiddagen van Recycle Sint! Ruil oud speelgoed tegen iets wat wel in de smaak zal vallen en geef dat cadeau. Zo’n leuk initiatief!
  • Houten Helden: Deze webshop kwam ik toevallig online tegen en het ziet er zo leuk uit! Allemaal zorgvuldig geselecteerd tweedehands speelgoed. 

Ik hoop dat ik je hiermee geïnspireerd heb lieve Lezer, om dit jaar duurzaam Sinterklaas of Kerst te vieren. 

Liefs, Fleur

Geef een antwoord