Geef je huis kleur met de duurzame verf van Fairf

Lieve Lezer, 

Ons huis is in deze tijd waardevoller dan ooit. Het is alsof we allemaal nesteldrang hebben. We tuinieren, klussen en maken sfeer. We maken van ons huis de fijnste plek ooit en spenderen onze tijd goed

Wij zijn vorig jaar van Amsterdam naar Utrecht verhuisd. Van een huur appartement naar ons eerste koophuis. Van een drukke winkelstraat naar een rustige buurt. Een heerlijk huis met genoeg ruimte en een tuin op het zuiden. We voelen ons heel goed in ons huis en in deze tijd voelen we ons gezegender dan ooit. 

Toen wij dit huis net hadden gekocht, hebben we flink geklust. Veel hebben we laten doen door een aannemer, maar we hebben ook een gedeelte zelf gedaan. We hebben voornamelijk geverfd. Veel wit, maar één lange muur in de woonkamer hebben we groen geverfd. Dat hebben we gedaan met verf van Fairf. Dat is duurzame verf. In dit artikel vertel ik jullie waarom Fairf zo’n fijn product is. 

Fairf

In reguliere verf zit een verfkleurstof. Dat is titaniumoxide. Dit wordt gewonnen in de mijnbouw. Het winnen van deze stof is zeer schadelijk voor het milieu. Het zorgt voor lucht – en watervervuiling. Daarnaast kost het veel fossiele brandstoffen die CO2-uitstoten. 

Door het gebruik van giftige stoffen is reguliere verf ook niet goed voor je gezondheid. Het is niet voor niets zo dat het voor zwangere vrouwen wordt afgeraden om mee te helpen met verven. 

Faird duurzame verf

Gelukkig zijn er merken zoals Fairf. Fairf maakt biologisch afbreekbare verf die niet schadelijk is voor mens en milieu. Het is namelijk vrij van giftige oplosmiddelen en andere schadelijke stoffen. Dat niet alleen, het is ook gewoon een goed product. De verf van Fairf dekt goed en doet wat het moet doen. Kleur geven aan je huis. 

Onze groene muur

Bij Fairf kun je staaltjes bestellen om te bepalen welke verf het mooiste is voor jou huis. Wij hebben uiteindelijk gekozen voor de kleur Taco. Muurverf type 1. De verf wordt per fietskoerier geleverd. Je kan bij Fairf ook kwasten en andere benodigdheden bestellen. Dat hadden wij al in huis, dus we konden meteen aan de slag. 

Als eerste hebben we de muur goed afgenomen met water en azijn. Hiermee maak je de muur vet- en stofvrij. Vervolgens hebben we alle randen afgeplakt met schilders tape. Zorg dat je de verf goed doorroert voordat je begint met verven. Daarna kun je met rollers en kwatsen aan de slag. Na de eerste laag hebben we het 2 a 3 uur laten drogen voordat we de tweede laag hebben aangebracht. Wij waren uiteindelijk na twee lagen klaar. De verf dekt erg goed. 

De kleur was uiteindelijk een beetje anders dan het staaltje, maar we zijn er alsnog heel erg bij mee! 

Dus, wil jij nu ook de tijd nemen om je huis meer leur te geven? Bestel dan je verf bij Fairf! 

Liefs, Fleur

Geef een antwoord