Getest: DIY handcrème pakket van You Madu

Lieve Lezer,

Ik kreeg een paar weken geleden zo’n leuk pakketje opgestuurd! Namelijk van You Madu. Zij stuurde mij een DIY pakket op om zelf handcrème mee te maken. Dat heb ik dus meteen op een heerlijke vrije vrijdagmiddag gedaan.

Over You Made

You Madu is een webshop voor 100% natuurlijke, duurzame en vegan cosmetica. Ze focussen vooral op kwaliteit, een betaalbare prijs en een duurzame verpakking. Volgens mij een gouden combinatie.

Wat ik zo leuk vind aan You Madu, ze verkopen allerlei verschillende producten om zelf mee aan de slag te gaan. Bijvoorbeeld heel veel verschillende oliën, zoals amandelolie, kokosolie, jojoba olie en verschillende soorten essentiële oliën. Daarnaast verkopen ze ook producten als sheaboter, baking soda en groene klei. Dus, alles wat je nodig hebt om je eigen verzorgingsproducten mee te maken. En, het leuke is dat je hier ook DIY pakketten van kunt kopen. Bijvoorbeeld om je eigen haarmasker of dagcrème mee te maken. Ik mocht het DIY pakket ‘vochtinbrengende handcrème’ uitproberen en hieronder vertel ik je hoe dat was.

DIY handcrème

DIY vochtinbrengende handcrème

In mijn pakket zat shea boter, bijenwas (let op, niet alle pakketten zijn vegan), zoete amandelolie en lavendelolie (yum!). Het recept vind je op de webshop van You Madu. Maar, eigenlijk is het super simpel. Je smelt de aangegeven hoeveelheden van de ingrediënten samen in een pan en laat dat afkoelen. Daarna voeg je de essentiële olie toe, en doe je het (bijvoorbeeld) in een glazen potje. Zo klaar dus! Al met al kost het 20 minuutjes, en je hebt je eigen gemaakte handcrème. Super leuk om te doen.

Zo’n pakket is ook leuk om cadeau te doen. Bijvoorbeeld voor kerst! Vooral tijdens deze lockdown is het leuk om lekker zelf aan de slag te gaan. Volgens mij ook leuk om samen met kinderen te doen!

Het DIY pakket Vochtinbrengende Handcrème vind je hier. Veel plezier alvast!

Liefs, Fleur

Geef een antwoord