Getest: drie soorten plantaardige boter

Lieve Lezer, 

Steeds meer mensen zijn tegenwoordig bezig met een vegetarisch en zelfs veganistisch eten. Hierdoor komen er steeds meer goede vega en vegan producten op de markt. Ik ben nu drie jaar vegetariër. Vooral in het afgelopen jaar ben ik daarnaast ook steeds meer plantaardig gaan eten. Ik merk namelijk dat mijn lichaam plantaardig eten veel beter kan verteren. Hierdoor heb ik minder last van mijn maag en darmen. 

Ik gebruik veel plantaardige zuivel. Bijvoorbeeld soja yoghurt ’s ochtends voor het ontbijt, sojamelk in mijn koffie, soja- of kokosroom in sauzen of curry’s en plantaardige boter op brood of om mee te koken. In dit artikel vertel ik jullie over drie soorten plantaardige boter die ik in de afgelopen tijd heb geprobeerd. 

Plantaardige boter

Drie soorten plantaardige boter

Alpro soya smeerbare boter

Deze smeerbare boter van Alpro is gemaakt van 75% soya. Verder zit er onder andere kokosvet in en (helaas) palmolie. Maar, ik weet dat Alpro alleen de biologisch gecertificeerde palmolie gebruikt, dus dat is een stuk beter dan reguliere palmolie. 

Deze smeerbare boter heeft een hele lekkere neutrale smaak. Het is goed te combineren met broodbeleg. Verder is deze boter heel romig. De prijs bij de Albert Hein is 0,99 cent voor 250 gram. 

The Flower farm smeerbare boter

Op dit moment gebruik ik deze smeerbare boter voor op brood.The Flower Farm maakt deze boter en een vloeibare bakboter. Het is 100% plantaardig én zonder palmolie. Er zit voornamelijk zonnebloemolie en shea boter in. 

Ik vind deze boter heerlijk. Het is super romig en heeft een neutrale smaak. Het lijkt echt op smeerbare roomboter. Ik koop altijd een grote verpakking van 375 gram en die kost bij de Albert Heijn 2,29 euro. 

Flora plantaardige roomboter

Eindelijk! Een blok plantaardige roomboter! Hier heb ik lang op gewacht. Gelukkig was het ’t wachten waard, want deze boter van Flora is echt lekker. Deze boter bestaat voor 79% uit plantaardige oliën zoals palmolie (gelukkig een duurzame geteelde palmolie), zonnebloemolie en raapzaad. 

Deze boter is verkrijgbaar in een gezouten en ongezouten variant en er is ook een kleine verpakking verkrijgbaar. Het is goed te gebruiken voor bakken en het heeft een heerlijke romige smaak. Ik koop deze boter altijd bij de Albert Heijn voor 2,29 euro. Een grote verpakking is 250 gram. 

Zo zie je maar weer lieve Lezer, er zijn tegenwoordig zo veel lekkere plantaardige producten verkrijgbaar. Duurzaam eten was nog nooit zo makkelijk! 

Liefs, Fleur

6 Antwoorden op “Getest: drie soorten plantaardige boter”

  1. Duurzame palmolie bestaat niet

    1. Hoi Wietske, Eigenlijk niet. Maar, er is wel biologische palmolie die zo duurzaam mogelijk verbouwd wordt. Dus dat is de betere versie. Maar liever nog zonder palmolie inderdaad!

  2. Ik gebruik die van Flower Farm (heel lekker en neutraal) en de gezouten variant van Flora, die laatste vind ik zó lekker. Dan heb je verder ook niks meer nodig op brood.

    1. Klinkt goed! Ik ga die gezouten variant ook eens proberen 🙂

  3. Ik heb alleen Flora nog gebruikt en ik was enthousiast! Ik ga dit vaker gebruiken voor een baksel. Wil Flower Farm ook wel een keer gaan gebruiken.

    1. Zó fijn dat er nu zulke lekkere plantaardige alternatieve verkrijgbaar zijn he?

Geef een antwoord