Hier vind je vintage verlovingsringen

Lieve Lezer, 

Op 23 december 2019 vroeg ik mijn grote liefde Ruben ten huwelijk. En gelukkig zei hij: ‘Ja!’ Ik vroeg hem in onze woonkamer, met een fles champagne en een gevulde borrelplank bij de hand en een heerlijk diner op het vuur. Een perfect aanzoek wat goed bij ons past. Hij was heel erg verrast en blij dat ik hem vroeg. Des te groter was de verrassing voor mij, dat hij op afgelopen 24 maart óók op zijn knie ging mét een ring. En wat voor een…. Een prachtige vintage gouden ring met saffier en diamant. Een perfecte ring die heel bij mij past. Na 7 jaar samen, kent hij mijn smaak gelukkig goed. Deze ring inspireerde mij om voor jullie op een rijtje te zetten waar je mooie vintage ringen kunt vinden. Om je liefje stiekem mee te inspireren, of om zelf iemand mee te vragen. Voordat ik vertel waar je terecht kan, vertel ik eerst waarom het vintage juwelen een duurzame keuze zijn. 

De impact van onze juwelen en sieraden

De prachtige glas en glitter van onze sieraden heeft een donker randje. Om edelmetalen of edelstenen te winnen wordt het landschap aangetast. Bossen worden gekapt om ruimte te maken voor de mijnen en er worden giftige stoffen gebruikt. Bijvoorbeeld voor het delven van edelmetalen zoals koper en goud zijn giftige stoffen nodig, zoals kwik. Die giftige stoffen komen tijdens het proces onder andere in het grondwater terecht. Dit is zeer schadelijk voor het milieu. Daarnaast werken mijnwerkers vaak onder slechte omstandigheden. Ze maken lange uren, worden weinig betaald en het werken met de gifstoffen is slecht voor hun gezondheid. 

Al met al zijn er alleen maar goede redenen om jouw juwelen en sieraden vintage of tweedehands te kopen. En wat is er nou leuker dan een unieke, vintage verlovingsring?

vintage verlovingsringen

Waar vind je vintage verlovingsringen

  • Linda’s Opal: Linda verkoopt op Instagram elke dag prachtige vintage ringen en andere sieraden. Elke avond om 21:00 uur zijn er weer 9 verschillende items te koop. Zet je wekker, want ze gaan als warme broodjes!
  • Melanie Pigeaud: Deze winkel heeft nieuwe en vintage sieraden. Vooral de ringen vind ik altijd prachtig!
  • The Antique Ring Shop: Ik heb persoonlijk geen ervaring met deze winkel, maar er zitten wat pareltjes tussen!
  • Lyppens Amsterdam: Uit deze winkel komt mijn ring die ik voor mijn 21everjaardag kreeg. Een piepklein winkeltje in Amsterdam. Prachtige sieraden en ander moois. Ga eens een kijkje nemen!
  • Bobbie Vintage: Mijn geliefde heeft hier mijn ring gevonden:)

Wil je iets anders van vintage, maar wel duurzaam? Dan kan je kijken bij NowaNowa verkoopt sieraden die gemaakt zijn uit de edelmetalen uit onder andere oude telefoons. Alles wordt van gerecycled materiaal gemaakt. En, ik heb gehoord dat je bij Nowa ook terecht kan voor sieraden in opdracht gemaakt. Als je iets unieks wil, zou ik zeker hier gaan kijken.

Zo zie je maar weer lieve Lezer, de duurzame keuze is meestal de meest unieke en bijzondere keuze. 

Liefs, Fleur

Geef een antwoord