Met de trein naar Londen: ervaringen en tips

Lieve Lezer,

Een aantal weken geleden ging ik met een vriendin een weekendje naar Londen. We gingen met de trein vanaf Amsterdam Centraal en in dit artikel deel ik met jullie onze ervaringen en tips.

Met de trein naar Londen

Reizen met de trein naar Londen is heel gemakkelijk en comfortabel. Het grootste voordeel is dat je bij aankomst direct in het centrum van Londen aankomt (station St. Pancras). Er is sinds april dit jaar een directe treinverbinding met dit station, maar daar kan je helaas op de heenreis nu nog geen gebruik van maken. Wij dachten dat dat met de beveiliging te maken heeft. Op de heenreis stap je namelijk over in Brussel (station Brussel Zuid/Midi) op de directe trein naar Londen. De heenreis duurt daarom ongeveer vijf uur. Terug naar Nederland is er wel een directe verbinding en hoef je niet over te stappen. De terugreis duurt daarom maar drie uur.

Ik vond de treinreis heel comfortabel. Je stapt in, je kan je koffer bij je houden (vind ik altijd heel fijn), je zit ruim en je kan naar buiten kijken naar de omgeving waar je door heen rijdt. De reis wordt hierdoor al een beleving op zich. Wij hadden zelf lunch, koffie en water mee.

Ik heb de treintickets geboekt via Happy Rails. Per persoon waren we in totaal €120 kwijt aan alle treintickets. Let op dat je op de heenreis ruim de tijd neemt om over te stappen in Brussel. Er is daar namelijk een controle. Je kan tot een half uur van te voren inchecken in de trein naar Londen. Zorg ook dat je op de terugreis maximaal een half uur van de voren incheckt.

met de trein naar Londen

Eten, drinken en shoppen

Eenmaal in Londen hebben we voornamelijk gegeten, gedronken en geshopt. Wij waren allebei al vaker in Londen geweest, dus de toeristische trekpleisters hoefde we niet meer te zien.

Als je wilt shoppen dan moet je dat uiteraard tweedehands doen. Ga daarvoor naar Bricklane. Een vintage hemel. Het is een lange straat met verschillende vintage winkels en zelfs hele kelders vol vintage. Sommige winkels zijn belachelijk duur, maar gelukkig niet allemaal. Ik kocht daar een gestippeld zijden jurkje en een heel vrolijk pimpelpaars wollen vest.

Vegetarisch en veganistisch eten kan op heel veel plekken in Londen. Op vrijdagavond zijn we het weekend begonnen met pizza en cocktails bij Pizza East. Op zaterdagochtend hebben we echt Amerikaans ontbeten bij The Diner (ook vegan). Denk: buttermilk pancakes, koffie en eggs benedict. In de middag zijn we gaan lunchen bij Deliciously Ella. Een aanrader! Wij hebben daar een zelf samengestelde salade gegeten, maar je kan er ook soep, curry of zoetigheid eten. Alles vegan! Op zaterdagavond hebben we gegeten bij Andina. Een superlekker Peruaans restaurant waar je ook heel goed vegetarisch en veganistisch kunt eten. Lekkere cocktails ook.

Zondag ochtend hebben we ontbeten met een warme kom havermout bij J+A. Daarna zijn we naar Whole Foods gegaan. Een van origine Amerikaanse supermarkt waar ze allerlei biologische en natuurlijke producten verkopen. Ze hadden een hele verdieping vol natuurlijke cosmetica! Ik denk dat ik daar zeker twee uur heb doorgebracht. Ze verkopen daar naast eten en drinken dingen als beienwasdoeken en roestvrijstalen herbruikbare rietjes. Ook daar kan je lekker lunchen. We hebben zelf een curry en een salade samengesteld. Een goede bodem voor de treinreis terug.

Met de trein naar Londen is echt een aanrader. Het is zo makkelijk en comfortabel. Een duurzaam weekendje weg. Ik raad het iedereen aan!

Liefs, Fleur

2 Antwoorden op “Met de trein naar Londen: ervaringen en tips”

  1. Dat klinkt als een heerlijk weekendje! Bij mij staat met de trein naar Londen ook al een tijd op de planning maar we hebben nog niets geboekt. Maar heb er nu weer extra zin in.
    Ik ben heel erg benieuwd naar het restaurant van Delicious Ella. Via haar kookboek ben ik begonnen met veganistisch eten 🙂

    1. Ga boeken! Het is zo leuk. En eten bij Deliciously Ella moet je zeker doen. Heerlijke, verse gerechten en een super mooie plek 🙂 Veel plezier vast!!

Geef een antwoord