Met de trein naar Verona in Italië

Lieve Lezer,

Twee weken geleden heb ik jullie verteld over het eerste gedeelte van onze reis: met de trein naar Zwitserland. Nu zal ik jullie vertellen over het tweede gedeelte van onze reis: de treinreis naar Verona. Een stad in het Noorden van Italië en de home town van Romeo en Julia.

Met de trein naar Verona

De reis

Vooraf aan onze vakantie hebben we bijna alle treintickets geboekt bij de Treinreiswinkel. We hadden een ticket met reservering voor de reis van Amsterdam naar Zwitserland, de reis van Zwitserland naar Italië en de reis van Italië terug naar huis. Voor zo’n treinreis met verschillende bestemmingen krijg je een interrail pas. Met deze pas konden we nog twee extra dagen gratis reizen met de trein tijdens onze vakantie.

Om van Grindelwald in Zwitserland naar Verona, Italië te komen zijn we via Interlaken en Milaan gereisd. Deze reis brengt je langs de prachtige meren van Noord-Italië zoals het Lago Maggiore en het Lago di Garda (Garda meer). Dit geeft weer schitterende uitzichten met de bergen op de achtergrond. We hebben onze ogen uitgekeken.

Met de trein naar Verona

Verona

Verona is de stad van Romeo en Julia. Het is een grote stad. De Italianen die er wonen zijn stijlvol en de terrassen zitten vol. Rond 15:00 uur kwamen we aan in Verona. Onze B&B bevond zich net buiten het centrum in een oud Italiaans gebouw. Als je in Verona bent, boek dan zeker deze B&B Charming room in a XV century palace’. Nog een tip: huur een fiets! Daarmee kun je de stad nog beter verkennen. Wij hebben onze fiets gehuurd bij Carega Bike. Een fietswinkel in een klein steegje. De eigenaar heeft tevens een restaurant daar tegenover. Drink hier een kopje koffie in de zon op het terras en luister naar de vogels.

Ik hou zó van Italië. Ik vind de taal mooi, de sfeer die een Italiaanse stad ademt en de manier waarop Italianen genieten. Ze genieten van hun eten en het gezelschap van elkaar. Eindeloos op terrassen zitten en de heerlijkste dingen eten. Dat hebben we daarom voornamelijk gedaan. Ga, als je in Verona bent, vooral eten bij Antica Bottega del Vini. Een restaurant midden in het centrum van Verona. Dit restaurant heeft in de afgelopen jaren meerdere prijzen gewonnen voor de beste wijnkaart en het beste menu. De muren hangen vol met prijzen. In het voorste gedeelte staan alle Italianen aan het einde van de dag een glas wijn te drinken met een bruschetta. Dat zorgt voor een echte Italiaanse sfeer. Het achterste gedeelte is vooral voor eten. De wijnen zijn goddelijk en het eten net zozeer. De bediening weet precies welke wijn bij wat past, dus laat je verrassen!

Met de trein naar Verona-2

Wil je de rust op zoeken én lekker eten? Ga dan naar Piazza Corrubio. Een rustig pleintje iets verder van het centrum af. Ga daar eten bij Osteria all’Organetto. Hier aten wij de meeste goddelijke risotto met asperges. Iets verderop is Piazza San Zeno. Nog zo’n idyllisch Italiaans pleintje.

Sla bij je bezoek aan Verona zeker geen bezoek aan het Garda meer over. Je kan de bus nemen vanaf Piazza Bra die je in een uurtje naar het Garda meer brengt. Stap dan niet uit bij Garda, maar bij een plaatsje eerder: Lazise. Lunch daar aan het water en wandel dan langs het water naar boven richting Bardolino.  

Italianen hebben stijl. Ze zien er tot in de puntjes verzorgd uit en dragen de prachtigste kleding. Die sfeer vind je ook terug in een aantal tweedehands kledingwinkels in de stad. Bijvoorbeeld bij Sottosopra 33 en La Bottega Di Grazia. Bij beide winkels kun je vintage kleding en ascecoires van veelal duurdere merken vinden. Ga na het winkelen een Bruschetta eten bij Bruschetteria Nose. Een tendje iets buiten het centrum. Ook voor vegans geschikt!

Loop ’s avonds nog even door de stad en bewonder de romantische balkons en mooie huizen. Drink een wijntje in een wijnbar en een Apperol Apritz op het terras. Verona is echt een aanrader en heel makkelijk te bereiken per trein. Na drie dagen vertrokken we weer. Deze keer richting Bergamo. Een ander stadje in het Noorden van Italië. Maar, daarover vertel ik de volgende keer meer.

Liefs, Fleur

Geef een antwoord