Mijn ervaring met de MiraDry behandeling

Lieve Lezer, 

Na een paar weken pauze ben ik weer terug! Ik heb de tijd kunnen nemen voor mijn verhuizing naar Utrecht en onze vakantie. Nu zit ik weer vol energie en heb ik zin om jullie weer te inspireren om duurzamer te gaan leven. Gek genoeg begin ik daar niet mee. 

Dit artikel gaat namelijk over iets wat niets te maken heeft met duurzaam leven. Toch wil ik het met jullie delen, omdat ik denk dat het heel veel mensen zal helpen. Evenveel als het mij heeft geholpen. Namelijk, mijn ervaring met de MiraDry behandeling. Een behandeling tegen overmatig zweten. 

De MiraDry behandeling

De MiraDry behandeling kun je ondergaan als je last hebt van overmatig zweten of stinkende oksels waar je niet van af komt. Deze behandeling bestaat nog maar relatief kort in Nederland. Het is een Amerikaanse behandeling die overmatig zweten definitief kan stoppen. Er wordt geen gebruik gemaakt van botox, maar van een soort straling. Deze straling is vergelijkbaar met die in een magnetron. Het is namelijk electromagnetische straling die de zweetklieren laag in de huid verwarmen en daarmee uitschakelen. De straling is grondig onderzocht en is gelukkig niet slecht voor de gezondheid. 

De MiraDry behandeling begint met het verdoven van je oksels. Dat gebeurde bij mij door een dermatoloog. Er worden meerdere oppervlakkige prikken gegeven. Dit proces is niet bepaald prettig, maar zorgt er wel voor dat je van de behandeling zelf niets voelt. 

Daarna wordt je oksel afgetekend en begint de behandeling. Met een soort mondstuk wordt je oksel stuk voor stuk behandeld met de straling. De huid wordt verwarmd en gekoeld tegelijkertijd. Door de straling worden de zweetklieren ongeveer voor 80% uitgeschakeld. Het kan zijn dat je meerdere behandelingen nodig hebt. 

Waarom ik voor de MiraDry behandeling koos

Ik heb ervoor gekozen om de MiraDry behandeling te ondergaan, omdat ik last had van overmatig zweten. Ook al was er geen aanleiding tot zweten (stress, warmte, enzovoorts), gebeurde dat bij mij wel. Dit beperkte mij enorm. Ik kon bepaalde kleding niet aan en schaamde me enorm. Totdat ik online informatie vond over de MiraDry behandeling. 

ervaring-miradry
Juichen met droge oksels 🙂

Mijn ervaring

Ik heb de MiraDry behandeling 2,5 jaar geleden ondergaan bij de MediDerma kliniek. Een medische dermatologische kliniek die allerlei behandelingen aanbiedt, waaronder deze. 

Ik heb de kliniek eerst gebeld voor meer informatie. Ik werd goed te woord gestaan. Vervolgens heb ik een intakegesprek gehad waarbij ze verdere uitleg hebben gegeven over de behandeling. Ik heb toen terplekke een afspraak gemaakt voor de behandeling. 

De verdoving waarmee de behandeling begint is helemaal niet prettig en pijnlijk. Gelukkig werd het uitgevoerd door een ervaren dermatoloog uit het ziekenhuis waarmee deze kliniek samenwerkt. De huidtherapeut die de behandeling uiteindelijk bij mij heeft uitgevoerd was lief en steunde me tijdens de pijnlijke verdoving. 

De behandeling zelf was goed te doen. Je voelt bijna niets door de verdoving. De behandeling duurt we lang (volgens mij ongeveer een uur), maar er is tussendoor tijd om wat te drinken of om naar de wc te gaan. 

Al een paar uur na de behandeling waren mijn oksels erg dik en pijnlijk. Deze zwelling en pijn horen bij het herstel. Zorg dat je goed en lang koelt! Ik heb dit te weinig gedaan, waardoor ik erg veel pijn en zwelling heb ervaren na de behandeling. Het leek alsof er twee sinaasappels onder mijn oksels zaten. Dit heeft een paar dagen aangehouden. 

Gelukkig voel je ook meteen het resultaat. Ik heb zelfs de weken na mijn behandeling geen deodorant hoeven te gebruiken. Ook nadat de zwelling weg was. Nu na 2,5 jaar ben ik nog steeds heel erg blij dat ik de behandeling heb ondergaan. Uiteindelijk heb ik maar 1 behandeling nodig gehad. Ik zweet alleen op normale momenten, bijvoorbeeld als het heel warm is. Ik kan alles aan wat ik wil en hoef me nergens meer voor te schamen. Een verademing! Ik raad daarom deze behandeling iedereen aan die ook last heeft van overmatig zweten. Het is geen comfortabele behandeling, maar het is écht de moeite waard. 

Liefs, Fleur

4 Antwoorden op “Mijn ervaring met de MiraDry behandeling”

 1. Ik heb ook een miradry behandeling ondergaan 1 behandeling en moet uiteindelijk terug voor een tweede behandeling want ik ben nog steeds nat onder mijn oksels.
  Ik moet erbij zeggen het goede resultaat is niet bij iedereen terug te zien sommigen zweten zelfs na een 3e behandeling je kan de reviews allemaal terug lezen op internet als je even een reserch doet.

  Het zal me benieuwen of het nu wel helpt na de 2e behandeling wat ik onderga over 2 maanden.

  1. Hi Adil, Vervelend dat het bij jou niet in 1 keer heeft geholpen. Ik merk ook dat ik aan 1 oksel toch weer iets meer zweet de laatste tijd. Ik ga overwegen of ik nog voor een tweede behandeling wil gaan. Moet daar ook eerst voor sparen. Ik hoop voor je dat de tweede behandeling gaat helpen!

   1. Ik overweeg om een miradry behandeling te ondergaan. Ik las dat je zonder verwijsbrief een afspraak kan maken. Ik vroeg me af hoeveel zo een behandeling kost

    1. Hoi! Uit mijn hoofd kostte de behandeling rond de 1500 euro. Ik weet het niet zeker, maar volgens mij zoiets. Ik zou als ik jou was gewoon een eerste afspraak maken bij een kliniek die deze behandeling uitvoert en je laten informeren. Ik denk namelijk dat het verschilt per kliniek. Succes!

Geef een antwoord