Nummer 1

Lieve lezer,

Daar staan ze dan. De eerste letters van mijn blog op papier. Spannend! Ik heb heel veel zin om mijn zoektocht naar een duurzaam leven met jullie te delen. Want daar gaat deze blog over. Een zoektocht naar een eerlijke, groene en duurzame levensstijl. Zonder dat het saai wordt. Want ik haat saai.

Op dit moment leef ik bewust. Ik ben me bewust van de afdruk die ik achterlaat op de aarde. Ik verbruik bewust minder plastic, gebruik groene energie, eet geen rundvlees en hou van tweedehands. Maar buiten dat leef ik nog lang niet duurzaam. Mijn kledingkast puilt uit met goedkope meuk van de H&M, ik hou van shoppen, ben geen vegetariër of veganist, zet de verwarming hoog (zeer hoog) in de winter en ik hou van lekker lang douchen. Je kan dus wel stellen dat ik een slecht voorbeeld ben voor een duurzaam leven. Daar wil ik verandering in brengen.

Maar, voor dat ik jullie mee ga nemen op mijn groene avontuur, wil ik graag met jullie delen wat mijn doel met deze blog is (of eigenlijk, wat het doel vooral niet is). Ik wil jullie (en mezelf) namelijk niets opleggen. Het leven moet vooral leuk en comfortabel zijn. De mensen die het dichts bij mij staan weten: ik doe vooral waar ík zin in heb. Dat raad ik jullie ook aan. Heb je geen zin om vegetariër te worden om de aarde te redden? Doe dat dan vooral niet. Kan je geen duurzame kleding vinden waar jij je mooi in voelt? Schaf het dan niet aan. Begin met één ding, pas één ding aan in je leven en je bent al goed bezig! Zorg vooral dat je lekker kan leven. Dat je kan blijven genieten, feestvieren, eten en drinken. Dan doe ik dat ook.

Veel leesplezier.

Liefs, Fleur

 

 

Geef een antwoord