Receptenboekje met een groen accent: Pasta met paprikasaus

Lieve Lezer,

Lekker eten is heel belangrijk voor mij. In het receptenboekje met een groen accent deel ik met jullie mijn favoriete vegetarische en veganistische recepten. Recepten waarmee je indruk kan maken op je geliefdes, vrienden en familie. Of gewoon voor jezelf, omdat het zo belangrijk is om te blijven genieten.

Deze week aan de beurt: pasta met paprikasaus. Een super simpel recept. Zó klaar en zowel als vegetarisch of veganistisch gerecht te bereiden.

pasta met paprikasaus

Benodigdheden

Voor drie tot vier personen heb je nodig:

  • 2 á 3 paprika’s (hangt van de grootte af). Ik gebruik altijd rode en gele.
  • Ui en knoflook
  • 1 rode peper
  • Soyaroom
  • Pasta (ik gebruik altijd spaghetti)
  • Parmezaanse kaas (optioneel)
  • Peper en zout

Recept

Zet een pan water op het vuur voor de pasta. Snij de paprika’s ik grove stukken. Het hoeft niet netjes want het wordt toch gepureerd. Leg de paprika apart en snij de ui en de knoflook. Haal de zaadlijsten uit de rode peper en snij die fijn. Bak in een pan eerst de ui, knoflook en peper aan. Voeg daarna de paprika toe en bak die kort mee. Zet het vuur daarna laag met een deksel op de pan. Laat het paprika mengsel zachtjes smoren tot de paprika zacht is. Hou het goed in de gaten, zodat het niet verbrand.

Kook ondertussen de pasta en rasp de Parmezaanse kaas. Wanneer het paprika mengsel klaar is doe je die in een aparte bak. Voeg daar een beetje soyaroom aan toe. Pureer alles tot een saus met de staafmixer. Proef tussendoor. Voeg extra soyaroom toe als dat nodig is. Voeg peper en zout naar smaak toe.

Doe de pasta en de saus terug in dezelfde pan waarin je de paprika hebt gebakken. Meng de pasta en de saus kort door elkaar op een laag vuur. Serveer de pasta direct met de Parmezaanse kaas. Soms doe ik er nog wat veldsla of rucola bij als fris component.

Geniet ervan!

Liefs, Fleur

Geef een antwoord