Receptenboekje met een groen accent: Penne met courgettesaus, vegetarische spekjes en tomaat.

Lieve Lezer, 

Lekker eten is heel belangrijk voor mij. In deze terugkerende rubriek deel ik met jullie mijn favoriete vegetarische en veganistische recepten. Recepten waarmee je indruk kan maken op je geliefdes, vrienden en familie. Of gewoon voor jezelf, omdat het zo belangrijk is om te blijven genieten.

Het is al een tijdje geleden dat ik met jullie een lekker recept deelde. Gelukkig is het receptenboekje met een groen accent terug en heb ik weer een heerlijk vegetarisch maaltijd voor jullie klaar staan. Namelijk, penne met courgettesaus, vegetarische spekjes en tomaat. 

Benodigdheden

Voor twee personen heb je nodig:

  • 1 courgette
  • 1 ui
  • Teen knoflook
  • Sojaroom
  • Vegetarische spekjes (ik gebruik die van de Vegetarische Slager)
  • Cherrytomaatjes
  • Penne
  • Olijfolie
  • Peper en zout
Penne met courgettesaus

Recept

Bak de spekjes in een pan met olie. Snij de courgette in blokken. Snij daarna de ui en knoflook fijn. Als de spekjes goed zijn gebakken zet je die in een bakje opzij. Bak in dezelfde pan eerste de ui en knoflook glazig. Doe daarna de courgette erbij. Laat de courgette met een deksel op de pan en op een laag vuur zacht worden. Zet ondertussen een pan met water op het vuur voor de penne. Kook de penne gaar.  

Als het courgette-ui-knoflook mengsel zacht is, doe je die in een kom. Voeg daar de sojaroom aan toe. Pureer alles vervolgens met een staafmixer tot het zacht is. Voeg daarna wat peper en zout toe naar smaak. 

Doe de gekookte penne, de courgette saus en de spekjes terug in de pan en meng alles goed door elkaar op een laag vuur. Verdeel de pasta over twee diepe borden en voeg wat halve cherrytomaatjes toe. 

Geniet ervan! 

Liefs, Fleur

Geef een reactie