Shopping guide met een groen accent: 5 x webshop voor duurzame kleding

Lieve Lezer,

Toen ik eenmaal had besloten om mijn leven te gaan verduurzamen, was een van de eerste stappen die ik zette stoppen met fast fashion kopen. Ik besloot enkel nog kleding van duurzame merken te kopen of tweedehands kleding. In mijn omgeving krijg ik vaak de vraag waar je mooie duurzame kleding kan kopen. Daarom zet ik deze week 5 webshops voor duurzame kleding op een rij.

Wat Mooi

De webshop van Wat Mooi heeft een uitgebreid assortiment. Zij bieden van bijna alle duurzame merken kleding aan. Het aanbod varieert van goede basis, sportkleding tot lingerie en accessoires. Wat Mooi biedt enkel vrouwenkleding. Wat ik fijn vind aan deze webshop is dat ze bij ieder product benoemen waarom het duurzaam is. Bijvoorbeeld door het materiaal gebruikt of eerlijke handel.

The Green Labels

The Green Labels is een webshop die maar een aantal merken verkoopt. Het zijn allemaal merken die mooie kwaliteit kleding maken volgens de laatste mode. Je vindt er vrolijke bloemenjurken, goede spijkerbroeken, mooie tops enzovoorts. Mooie stoffen en goede kwaliteit. Alle producten zijn vegan. Je wordt er hebberig van.

webshop voor duurzame kleding

Project Cece

Project Cece is niet alleen een webshop. Het is eigenlijk een platform over duurzame kleding. De website staat vol informatie over duurzame kleding, tips en natuurlijk hebben ze een webshop. Ze verkopen kleding van heel veel verschillende merken, voor mannen, vrouwen en kinderen. Het is mooie kleding van goede kwaliteit en volgens de laatste mode. Net zoals bij de webshop van Wat Mooi laat Project Cece ook zien bij ieder item waarom het een duurzaam product is.

Take it Slow

Take it Slow heeft een breder aanbod dan andere webshops, maar biedt ongeveer hetzelfde aan. Duurzame merken die niet inleveren op stijl. Take it Slow verkoop kleding, sportkleding, badkleding, schoenen en accessoires. Daarnaast wordt er op de website ook een blog bijgehouden en bieden ze ook mannenkleding aan.  

Mae Sue

Mae Sue is een Franse webshop vol mooie duurzame kleding en accessoires. Deze webshop verkoop alleen Europese merken. Het is een soort online boetiek. Ook hierbij wordt per item benoemd waarom het duurzaam is.

Het is gelukkig al lang niet meer zo dat je met het kopen van duurzame kleding moet inleveren op stijl. Er zijn zo veel mooie duurzame merken van goede kwaliteit. Als je dan iets nieuws koopt, koop dan van een duurzaam merk.

Liefs, Fleur

Geef een antwoord