Shopping guide met een groen accent: Matt & Nat

Lieve lezer,

Vroeger waren duurzame merken stug, saai en totaal niet modieus. Tegenwoordig is dat gelukkig wel anders. Er zijn een heleboel duurzame merken en winkels die mooie en moderne kleding verkopen. In deze terugkerende rubriek Shopping guide met een groen accent, stel ik jullie aan duurzame merken en winkels voor.

Ik ga vier dagen in de week met de trein naar Den Haag voor mijn werk bij het Rode Kruis. Dan neem ik vaak m’n ontbijt mee, een lunchpakket, fruit voor tussendoor en vaak ook nog een boek. Een hele boel dus. Daarom gebruik ik het liefst een rugzak. Al een aantal jaar gebruikt ik een rugzak van Fjallraven Kanken (wat overigens ook een duurzaam merk is). Deze gebruikt ik niet alleen voor in de trein naar m’n werk, maar ook voor alle vakanties, weekendjes weg en festivals. Langzamerhand werd het een behoorlijk gehavend ding. Daarom besloot ik een aantal weken geleden dat het tijd werd voor een nette rugzak voor naar kantoor en werk gerelateerde afspraken. Ziet er toch verzorgder uit. Maar ja, ik wilde niet alleen een leuke en mooie rugzak, maar ook nog een die een beetje goed voor de wereld is. Want, als je dan toch iets nieuws koopt, dan maar beter vanuit duurzame productie en van duurzame producten. Toen vond ik Matt & Nat.

Matt & Nat

Matt & Nat staat voor MAT(T)erial and NATure. Het is een Canadees merk dat sinds 1995 bestaat. Het merk is ontstaan uit liefde voor de aarde, natuur en de mensheid. Hun motto is ‘live beautifully’.

Vanaf de start van hun merk worden er voor de productie van de Matt & Nat producten gerecyclede materialen gebruikt en vooral geen dierlijke producten. Zo hebben ze gewerkt met gerecycled karton, nylon, rubber en kurk. Tegenwoordig wordt de binnenkant van al hun tassen gemaakt van 100% gerecyclede plastic flessen. Ze hebben sinds 2007 3 miljoen+ oude plastic flessen gerecycled voor de productie van hun tassen. Tegenwoordig maken ze zelfs gebruik van oude fietsbanden in hun producten.

Matt & Nat maakt niet alleen tassen in alle soorten, maar ook schoenen, allerlei soorten portemonnees en kleine tasjes, reis accessoires en zelfs accessoires voor honden. Ze hebben allerlei moois, ook voor mannen! De producten van Matt & Nat zitten in een hogere prijsklasse, maar de kwaliteit is goed en ik vind het een logische prijs gezien het werkt met gerecyclede materialen.

Matt & Nat

Mijn nieuwe rugzak

Ik heb gekozen voor de backpack Brave – Ink. Het is een vrij grote rugzak waar veel in kan. Er kan ook een 13” laptop in. Maar, daar is geen apart vak voor en dan is de rugzak meteen erg vol. Verder heeft de tas een voorvakje en twee zijvakken voor bijvoorbeeld je bidon. De banden zitten lekker om je schouders en knellen niet.

Ik ben heel blij dat ik dit merk heb ontdekt. Het is zo verfrissend om een goed kwaliteit en mooi product te kunnen gebruiken van bijna alleen maar gerecyclede materialen. Daar kan je mee voor de dag komen!

Veel shoppleizer!

Liefs, Fleur

Geef een reactie