Shopping guide met een groen accent: MUD jeans

Lieve lezer,

Vroeger waren duurzame merken stug, saai en totaal niet modieus. Tegenwoordig is dat gelukkig wel anders. Er zijn een heleboel duurzame merken en winkels die mooie en moderne kleding en accessoires verkopen. In deze terugkerende rubriek Shopping guide met een groen accent, stel ik jullie aan duurzame merken en winkels voor.

Een goede spijkerbroek vind ik onmisbaar in mijn kledingkast. Ik heb meestal een zwarte of grijze broek aan, maar een echte spijker-spijker broek is toch het allerleukste. Tot voor kort had ik geen duurzame spijkerbroek in m’n kast. De broeken die ik had waren nog goed, dus was een nieuwe niet nodig. Tot dat, op een zaterdag middag, ik uit mijn spijkerbroek scheurde (ja echt). Superirritant! Maar, dat was wel een goede rede om een nieuwe, duurzame spijkerbroek te kopen (ik vind het heel moeilijk om goede tweedehands broeken te vinden, vandaar dat ik er kies om nieuw te kopen). Yes! Het werd een broek van MUD jeans.

MUD Jeans

De CEO van MUD jeans, Bert van Son, heeft meer dan 30 jaar ervaring in de mode. In die 30 jaar heeft hij gezien hoe fast fashion invloed heeft op ons milieu en de mensen die in de fabrieken werken. MUD jeans is een Nederlands merk.

Alle broeken van MUD jeans bestaan uit gerecyclede stof van oude spijkerbroeken en biologisch katoen. Uiteindelijk willen ze hun broeken van 100% gerecyclede denim maken. De fabrieksmedewerkers die werken voor MUD jeans krijgen een eerlijke loon en werken onder goede omstandigheden. Wanneer je een broek van MUD jeans online besteld wordt die verzonden in verpakking van RePack. RePack maakt verpakkingsmaterialen die meerdere keren gebruikt kunnen worden. Wanneer je het kledingstuk ontvangt breng/stuur je de verpakking terug. MUD jeans kan die vervolgens weer gebruiken voor een andere bestelling en jij krijgt 10% korting op je volgende aankoop. Winwin!

Al met al doet MUD jeans door de gehele productie en door het hele bedrijf er alles aan om zo duurzaam mogelijke prducten aan te bieden. Het bedrijf is lid van de Youth Designer Programme van de Fair Wear Foundation én Fairtrade gecertificeerd. Fijn dat die producten dan ook nog eens mooi en van goede kwaliteit zijn 🙂

Mijn nieuwe MUD jeans

MUD jeans
Skinny Hazen Pure Blue – afbeelding eigendom van MUD jeans (www.mudjeans.eu)

Ik kocht mijn nieuwe jeans bij Geitenwollenwinkel in Amsterdam. Het werd de Skinny Hazen. Een high waist, skinny jeans. Ik koos voor de kleur Pure Blue. Een fijne basic spijkerbroek die met veel gecombineerd kan worden. De broek sluit goed aan en zit superlekker. Je merkt echt dat de kwaliteit goed is. Ik ga denk ik niet snel uit deze broek scheuren 😉

Liefs, Fleur

 

 

Geef een antwoord