Shopping guide met een groen accent: Studio JUX

Lieve lezer,

Vroeger waren duurzame merken stug, saai en totaal niet modieus. Tegenwoordig is dat gelukkig wel anders. Er zijn een heleboel duurzame merken en winkels die mooie en moderne kleding verkopen. In deze terugkerende rubriek Shopping guide met een groen accent, stel ik jullie aan duurzame merken en winkels voor.

Twee weken geleden ging ik op mijn eerste duurzame shopping trip in Amsterdam. De eerste paar winkels waren helaas niet succesvol. Mooie kleding, maar niet wat ik zocht. De moed zonk mij langzaam in de schoenen. Na een lunch met mijn beste vriendinnetje ging ik met hernieuwde energie naar de laatste winkel: Studio JUX. Wat mij daar overkwam, gebeurt zelden. Werkelijk álles wat ik meenam naar de paskamer stond goed! Ik was blij, maar mijn portemonnee huilde…

Studio JUX

Studio JUX vindt dat kleding voor iedereen een plezier moet zijn. Voor diegene die het koopt, de ontwerpers én diegenen die de stof en de kleding produceren op het land en in de fabrieken. Studio JUX heeft een eigen fabriek in Kathmandu, Nepal. De kleding van hun eigen merk wordt geproduceerd in deze fabriek. Hierdoor kunnen goede werkomstandigheden voor werknemers en de minimale impact op het milieu gewaarborgd worden. Naast het eigen merk verkoopt studio JUX nog meer duurzame merken zoals Armed Angels, People Tree en Misericordia. De kleding die verkocht wordt door Studio JUX zijn stuk voor stuk van mooie stoffen (allen biologisch en/of vegan) en prachtige kwaliteit. Kijk voor meer informatie op de website van Studio JUX.

Het resultaat

Bloesje Misericordia Overhemdjurk Armed Angels

Blauw bloesje van Misericordia · Geruite overhemdjurk van Armed Angels · Sterrenstelsel top van Misericordia · Groene jurk van Studio JUX

Ik ben heel blij dat ik deze winkel gevonden heb. Ik vind het namelijk fijn om er mooi uit te zien en ik hou van shoppen. Er zijn zo veel vervuilende merken op de markt, dat het voor mij meestal onmogelijk is om met een goed gevoel kleding aan te schaffen. Een winkel als Studio JUX geeft de kans om er zonder schuldgevoel toch goed uit te zien.  En – ook leuk – er is ook hele mooie mannenkleding te koop!

Veel shopplezier!

Liefs, Fleur

2 Antwoorden op “Shopping guide met een groen accent: Studio JUX”

  1. Leuk! Hier ga ik zeker eens kijken 🙂

    1. Leuk Tessel!! Hoop dat je ook zo slaagt 🙂

Geef een antwoord