Shopping guide met een groen accent: Votch & MYOMY

Lieve lezer,

Vroeger waren duurzame merken stug, saai en totaal niet modieus. Tegenwoordig is dat gelukkig wel anders. Er zijn een heleboel duurzame merken en winkels die mooie en moderne kleding verkopen. In deze terugkerende rubriek Shopping guide met een groen accent, stel ik jullie aan duurzame merken en winkels voor.

Een tijdje geleden was ik jarig. Mijn eerste verjaardag sinds ik heb besloten om mijn leven te verduurzamen. Ik heb daarom voornamelijk duurzame cadeaus gevraagd. Twee daarvan zal ik jullie in deze editie van Shopping guide met een groen accent laten zien. Namelijk, mijn nieuwe horloge van Votch en handtas van MYOMY. Twee modieuze en duurzame merken waar je mee voor de dag kan komen (al zeg ik het zelf).

Votch
Votch is een Brits horlogemerk opgericht door Laura. Na een lang ziekbed besloot Laura om veganistisch te worden. Op een dag brak haar horlogebandje. Ze ging op zoek naar een nieuw horlogebandje welke niet van leer gemaakt was, maar wel van goede kwaliteit. Het bleek voor Laura onmogelijk om een stijlvol, goede kwaliteit en vegan horloge te vinden. Dat is het moment dat Votch werd geboren. Een stijlvol vegan horlogemerk dat goede kwaliteit horloges maakt. Regelmatig zijn “nep-leren” horlogebandjes van slechte kwaliteit. De horloges van Votch zijn dat niet. Het is een merk van hoge kwaliteit, maar met een redelijke prijs.

duurzame merken
THE LIGHT GREY AND GOLD PETITE – Afbeelding van Votch (www.votch.co.uk)

Votch is niet alleen vegan. Het merk is in alle opzichten cruelty free. Naast het feit dat er geen leer is gebruikt, zijn de horloges van Votch ook vrij van plastic, PVC, schadelijke stoffen zoals Ftalaat (weekmakers), chemicaliën en zware metalen. Votch maakt daarentegen wel gebruik van gerecyclede materialen. Al met al is mijn horloge van Votch stijlvol én goed voor de wereld. Wat wil een meisje nog meer?

Ik heb het horloge The light grey and gold petite. Een tijdloos en fris horloge. Het uurwerk is niet te groot voor mijn smalle pols. Het mat goud maakt het horloge chique.

MYOMY
Van de tassen van MYOMY {my-o-my} word ik enorm blij. Het is namelijk een Nederlands merk! In 2007 vroeg de oprichtster van MYOMY zich af hoe stijlvolle en modieuze accessoires eruit zouden zien wanneer alleen duurzame en eerlijke materialen zouden worden gebruikt en wanneer de producten enkel Fairtrade geproduceerd zouden worden. Ik kan je vertellen, dat ziet er fantastisch uit. MYOMY is bij het grote publiek bekend om hun paper bag. Een tas gebaseerd op een bruine papieren tas. Met kartelrandje en al. Tegenwoordig maakt MYOMY veel meer verschillende soorten tassen. Voor vrouwen én mannen.

Duurzame merken
MY PAPER BAG MINI – HUNTER OFF-BLACK – Afbeelding van MYOMY (www.myomydogoods.com)

Voor de MYOMY-tassen wordt enkel duurzaam leer gebruikt. Daarnaast worden er voor de productie van de tassen geen schadelijke chemicaliën gebruikt. De dieren waaraan wij onze MYOMY-tassen danken hebben allen een fijn leven gehad. De boeren die de dieren houden en de mensen die de tassen produceren krijgen allen een eerlijke prijs voor hun werk. MYOMY is daarmee ook een Fairtrade merk.

Ik heb de de My Paper Bag mini – Hunter off-black. Een stoere tas. Groot genoeg voor een grote portomonnee en eventueel zelfs een kleine paraplu. Er zitten handige kleine zijvakjes aan de binnenkant voor bijvoorbeeld je telefoon.

Votch en MYOMY laten beiden zien dat mooie accessoires niet schadelijk voor het milieu hoeven te zijn. Dat je zonder chemicaliën, dierenleed of afzetterij van lokale boeren ook prachtige producten kan maken van goede kwaliteit. Als je het mij vraagt de meest ideale combinatie.

Veel shopplezier!

Liefs, Fleur

Geef een antwoord