Te vliegen of niet te vliegen: Het vervolg. Op vakantie met de trein?

Lieve Lezer, 

In augustus vertelde ik jullie over mijn innerlijke discussie. Te vliegen of niet te vliegen. Een van mijn grote dromen was namelijk een reis door Amerika. In 2017 besloten Ruben en ik dat we deze reis dit jaar – in 2019 – wilde gaan maken. Maar afgelopen jaar sloeg de twijfel toe. Wilden we dit nog wel? Met alles wat we weten over hoe vervuilend vliegen is, kunnen we dan nog wel met een gerust hart genieten van onze droomreis? 

Niet te vliegen

Uiteindelijk hebben we ervoor gekozen om niet te gaan vliegen. Om geen reis naar Amerika te maken. Het voelt écht niet goed om nu (zo lang) in een vliegtuig te gaan zitten. Ik denk dat we dan veel minder van de reis gaan genieten. 

Ik dacht dat ik heel erg teleurgesteld zou zijn, als ik eenmaal de beslissing had genomen om niet naar Amerika te gaan. Om niet mijn droomreis te gaan maken. Maar, dat valt gelukkig mee! Dat komt omdat we vandaag een offerte hebben opgevraagd voor een prachtige treinreis door Zwitserland en Noord-Italië. Ik verheug me enorm op deze reis, waardoor ik helemaal niet meer nadenk over Amerika. Ruben en ik hebben afgesproken dat we de reis naar Amerika uitstellen tot er een moment komt dat vliegen minder vervuilend is. Dat moment komt er vast. 

op vakantie met de trein

Op vakantie met de trein

De voorpret begon al toen Ruben thuiskwam met een reisgids van de Treinreiswinkel, met daarin allemaal prachtige treinreizen. De Treinreiswinkel biedt van alles aan. Van simpele treinreizen naar Frankrijk, Spanje, Duitsland of Schotland tot reizen door Scandinavië, Marokko, de Trans Siberië treinreis en zelfs een rondreis rond de wereld. Het boekje kun je bestellen op de website van de Treinreiswinkel. 

We gaan dus met de trein via Zwitserland naar Noord-Italië. Eind april staat de reis geplant en we zijn 10 dagen weg. Ons plan is om eerst met de trein naar Lauterbrunnen te reizen. Een plaatsje in een vallei tussen de Alpen Daar gaan we drie dagen wandelen. Vanaf daar gaan we door naar Italië. Daar stoppen we eerste in Verona. Daar blijven we waarschijnlijk een paar dagen. De omgeving rond Verona schijnt prachtig te zijn. Het ligt in de buurt van het Gardameer. Daar gaan we wandelen. Ook willen we nog andere plaatsen bezoeken in Noord-Italië. Ik kan niet wachten!

Nu we het boekje van de Treinreiswinkel in huis hebben, zijn we van plan de komende jaren allerlei mooie reizen met de trein maken. Misschien maken we wel eens die wereldreis. Die gaat van Scandinavië naar Rusland, Mongolië, China, Australië en via Amerika (!) weer terug naar Nederland. Er zitten wel twee vliegreizen in deze reis, namelijk van Sydney naar Los Angeles en de terugreis vanaf New York naar Amsterdam. Dat vind ik nog wel te overzien in een wereldreis. Hoe dan ook klinkt deze reis klinkt toch meer dan geweldig? 

Met al deze opties voor mooie treinreizen, is het helemaal niet moeilijk om niet meer te vliegen. Misschien kan jouw volgende reis ook wel met de trein zijn? 

Liefs, Fleur

4 Antwoorden op “Te vliegen of niet te vliegen: Het vervolg. Op vakantie met de trein?”

 1. Goede beslissing en ik herken je gevoel helemaal. De reis die je gaat maken wil ik ook een keer maken. We gaan vast nog wel een blog lezen over hoe je het hebt gehad toch? Lijk mij leuk iig 😊
  De plannen van Linda, met de trein naar China, vind ik ook heel gaaf!
  Wij gaan dit jaar in Zweden een lange kanotocht maken, super veel zin in. We hebben nog niet geboekt maar ons plan is om met de trein naar Kiel te gaan, dan de boot naar Zweden en dan met trein en bus naar het gebied waar we willen kanoën! 😃

  1. Ik ga natuurlijk laten weten hoe het was, als we weer terug zijn 🙂
   Met de trein naar China lijkt mij ook te gek. Jouw plannen klinken ook fantastisch!! Een kanotocht, daar kom je niet snel op. Het klinkt als een groot avontuur!

 2. Ohh ik wil je knuffelen, Fleur! Zo tof dat je deze keuze gemaakt hebt en ik geloof dat je hier echt geen spijt van gaat krijgen. Als je je inderdaad kan verheugen op een ander leuk reisdoel, kun je die verre bestemmingen heel makkelijk vergeten. Zo ervaar ik dat ook tenminste. En o man, met de trein door Zwitserland is zo mooi! Slim dat jullie daar tijd nemen om te wandelen. Wat cool trouwens dat de Treinreiswinkel een reisgids heeft, wist ik helemaal niet 🙂

  1. 🙂 haha wat een fijne reactie! Ik heb er echt zo veel zin in. Ik heb ook zin om dat hele boekje uit te spelen. Er staan zo veel mooie reizen in.

Geef een antwoord