Tweedehands shoppen: mijn ultieme tips

Lieve Lezer, 

Ik koop in principe alleen nog maar tweedehands spullen. Vooral als het over kleding gaat. Inmiddels heb ik een goed lijstje tweedehands adresjes voor kleding en weet ik precies waar ik (voor mij) de beste spullen kan krijgen. Hier op Het Groene Accent heb ik al héél veel geschreven over tweedehands spullen en tweedehands shoppen. Maar, ik heb nog nooit mijn ultieme tips met jullie gedeeld voor tweedehands shoppen. Tot nu. 

Tweedehands shoppen

Tweedehands winkels

Mijn absolute go to voor goede tweedehands kleding zijn tweedehands kledingwinkels. Let op: dit zijn geen vintage winkels zoals de Episode (een vintage fashion keten). Daar later meer over. 

Bij tweedehands kledingwinkels verkopen ze kleding die andere mensen daar naartoe brengen. Kleding die andere mensen niet meer dragen. Het fijne is dat de eigenaar van de winkel de kleding eerst keurt. Het is daarom enkel kleding van nog goede kwaliteit en vaak van goede merken. Er zitten ook wel eens items van de grote ketens tussen. In ieder geval is alle kleding schoon, gestreken en niet kapot. 

Er zijn ook (online) tweedehands winkels die kleding en accessoires aanbieden van luxe- en topmerken. Deze spullen worden vaak opgekocht van designers of stylisten. 

In deze winkels koop ik kleding, schoenen en soms ook wel eens sieraden of andere accessoires. Ga in jouw buurt op zoek naar zo’n winkel. Tegenwoordig worden er steeds meer geopend. Je kan er vaak ook kleding inbrengen. Dat is fijn als je je kast hebt uitgezocht. 

Direct overkopen van een ander

Marktplaats

Op Marktplaats koop ik vaker spullen dan kleding. Als ik er kleding koop, dan zoek ik daar heel gericht naar. Bijvoorbeeld van een bepaalde kleur of merk. Ik koop veel vaker schoenen op Marktplaats. 

Als ik niet kan vinden wat ik zoek, dan sla ik de zoekopdracht op. Marktplaats stuurt me dan een bericht als iemand een advertentie heeft geplaatst met dezelfde titel of kenmerken. 

Andere online tweedehandskleding verkoopdiensten

Er zijn natuurlijk veel meer websites waarop andere mensen hun kleding verkopen. Bijvoorbeeld United Wardrobe. Ik heb een aantal items gekocht op United Wardrobe. Wat ik leuk vind aan deze website is dat het allemaal fashion items zijn. De meeste dingen die worden aangeboden zijn op dit moment in de mode. Het grote nadeel vind ik dat de kwaliteit van de kleding niet altijd goed is, omdat het meestal van grote ketens is. 

tweedehands shoppen

Vintage winkels

Zoals ik al vertelde is er een verschil tussen tweedehands winkels of vintage winkels. Vintage winkels zijn winkels die meestal vintage kleding in bulk opkopen van grote handelaren. Meestal gebeurt dit in het buitenland. Regelmatig komt de kleding uit Amerika. Daarom worden deze winkels vaak gezien als een doekje voor het bloeden als het om duurzaamheid gaat. 

Ik ga naar vintage winkels voor de uitblinkers in mijn kast. Kleurrijke bloemenjurken voor in de zomer, 80’s tops en oude wollen vesten. Het maakt een outfit interessant. Daarnaast kun je bij vintage winkels vaak ook goed terecht als je een verkleedfeest hebt. 

Kringloopwinkels

Net als op marktplaats koop ik in kringloopwinkels meestal spullen voor in huis. Heel soms koop ik er ook wel eens kleding. Maar, dat gebeurd meestal als ik er toevallig iets vind wat ik mooi vind. Kleding in de kringloopwinkel wordt minder streng gekeurd dan in tweedehands winkels. Daarnaast is het meestal kleding van de grote ketens. Wel is er vaak een groot aanbod. Grappig genoeg heb ik best veel paar schoenen die ik in een kringloopwinkel heb gekocht. 

Kledingruil

Ik heb in april dit jaar een kledingruil georganiseerd voor vriendinnen. Een hele fijne en leuke manier om je kledingkast een boost te geven én andere blij te maken met jouw kleding die je niet meer draagt. Ik raad iedereen aan om eens een kledingruil te organiseren!

Krijgen en weggeven

Hier gaat het niet over shoppen, maar wel hoe we met onze kleding omgaan. Als je iets niet meer draagt, bedenk je dan of je er iemand anders blij mee kan maken. Zo heb ik laatst een wollen vest/jas aan een collega gegeven en een zomerjurkje aan een vriendin. Ik heb het aan deze mensen gegeven, omdat ik de kledingstukken bij hen vond passen. Beiden waren er erg blij mee. 

Ik hoop dat je iets aan deze tips hebt lieve lezer. Zo kun jij genieten van mooie kleding zonder het milieu te veel te schaden. Leven met een groen accent dus 😉 

Liefs, Fleur

Geef een antwoord