Update: de natuurlijke verzorgingsproducten die ik nu gebruik

Lieve Lezer,

Iets meer dan een jaar geleden schreef ik over mijn gevoelige huid en hoe ik in het verleden veel last heb gehad van eczeem. Het gebruik van verzorgingsproducten op basis van natuurlijke ingrediënten heeft mij daarbij goed geholpen. Mijn huid is rustig en ik heb nog maar zelden last van eczeem. Daarnaast kan ik deze ook met een gerust hart gebruiken, omdat ik weet dat er geen plastic en meestal geen andere synthetische stoffen in zitten die schade brengen aan natuur en milieu.

In dat artikel wat ik vorig jaar deelde, staat ook een lijstje met verzorgingsproducten die ik op dat moment gebruikte. Dat lijstje is inmiddels iets aangepast. Daarom vond ik het tijd voor een korte update van mijn verzorgingsproducten.

De producten die ik nu gebruik

Crèmes en oliën

 • Urtekram bodylotion ‘purple lavender’: deze bodylotion ruikt zó lekker! Daarnaast smeert hij goed uit en trekt snel in.
 • Urtekram shea butter ‘argan lavender’: ik wil nooit meer wat anders dan dit. Dit maakt mijn huid zo zacht en het ruikt zo lekker. Je kan het als gezichtscrème en bodylotion gebruiken. Als mijn andere bodylotion en gezichtscrème op zijn, stap ik denk ik helemaal over op deze shea butter van Urtekram.
 • Weleda verzachtende gezichtscrème amandel: perfect voor een droge en gevoelige huid zoals die van mij. Deze gebruikte ik een jaar geleden ook al.
 • Bio-olie: ik weet niet precies hoe het zit met de kwaliteit van de ingrediënten in bio-olie, maar het is wel heel fijn spul. Ik heb het gekocht voor het behandelen van een litteken. Het maakt mijn huid zacht en soepel.
 • Lavandula day oil lavender: een hele fijne huid olie die ik gebruik op mijn gezicht of handen als deze niet heel droog zijn, maar net iets vets kunnen gebruiken. De geur is heerlijk. Het werkt bijna als een etherische olie. Deze olie is ook heel fijn voor het slapen gaan. De geur van lavendel werkt rustgevend en kalmerend.
natuurlijke verzorgingsproducten

Reiniging

 • Erica kruiden oog make-up remover: deze gebruik ik al meer dan een jaar. Het is een hele fijne make-up remover die zacht is voor de huid. Het verwijderd zelfs waterproof make-up.
 • Erica kamille melk: ook deze gebruik ik al meer dan een jaar. Een zachte reinigingsmelk voor de droge en gevoelige huid. Zonder poespas, gewoon wat het moet doen. De huid reinigen.
 • Dermolin face wash: deze gebruik ik ook al meer dan een jaar. Het is de perfecte face wash voor mijn huid, omdat deze geen zeep, parfum, parabenen, sulfaten en cocamidopropyl betaine bevat (specifiek hiervoor ben ik allergisch).

Onder de douche

 • De Tuinen amandelolie: deze olie gebruik ik als doucheolie en voornamelijk in de winter. Dan kan mijn huid extreem droog zijn. Deze amandelolie helpt goed daartegen.
 • Erica shampoo antiroos: ik heb geen roos, maar deze shampoo werkt goed tegen vet haar (mijn haar is snel vet).
 • Zeeplokaal haarzeep Maca & Grapefruit: deze heb ik laatst voor het eerst geprobeerd. Werkt super! Vooral tegen vet haar. Mijn haar is super schoon, ook op de dagen dat ik het niet was. Mijn haar wordt er wel wat droger van.
 • Erica lavendel douchegel: ik gebruik deze niet zo vaak, omdat ik dus allergisch ben voor zeep. Maar, als ik dan zeep nodig heb, gebruik ik deze. Het is inmiddels wel duidelijk, ik bel dol op lavendel J.

Overig

 • Ihre Klassiker Deo-stick mit Hamamelis: deze deo gebruik ik nog niet zo lang. Ik ben nog verder aan het zoeken naar de perfecte deo, maar deze doet het voor nu goed. Ik ruik de hele dag fris.

Dat was ‘m dan. Mijn lijstje verzorgingsproducten die ik op dit moment gebruik. Ik koop deze producten bij verschillende natuurwinkels, zoals Erica, Holland & Barrett en Lavendula (in Amsterdam). Kijk gewoon eens bij een natuurwinkel of natuurdrogist bij jou in de buurt. De meeste producten zullen ze daar ook wel verkopen.  

Overigens wil ik qua zeep langzamerhand overstappen naar vaste blokken zeep. Het produceren van vloeibare zeep kost veel water en het zorgt voor meer afval door het verpakkingsmateriaal (plastic flessen). Daarnaast bevat vaste zeep meestal geen palmolie en vloeibare zeep wel. Dat wordt mijn volgende zoektocht. Tegelijkertijd maak ik op wat ik nu heb en gebruik.  

Wil je weten welke make-up ik nu gebruik? Lees dan mijn artikel over natuurlijke make-up.

Liefs, Fleur

Geef een antwoord