Zero waste: mijn favoriete producten

Lieve Lezer, 

Als je je leven wilt gaan verduurzamen, kan het helpen om met kleine stappen te beginnen. Duurzaam leven gaat hand in hand met best veel grote aanpassingen, dus het kan overweldigend zijn om direct alles aan te pakken. Daarom kan het gebruiken van zero waste producten om je afval te verminderen een goede eerste stap zijn. In dit artikel vertel ik je wat mijn favoriete zero waste producten zijn en waar ik ze gekocht heb. 

Mijn favoriete zero waste producten 

Een herbruikbare waterfles: Ik had ooit een 24 Bottles thermosfles waar ik water uit dronk, maar die ben ik helaas ergens kwijtgeraakt. Nu gebruik ik een Dopper die ik ooit kreeg van een bedrijf bij een presentatie.

Een herbruikbare thermosbeker: Als je onderweg koffie of thee wilt meenemen is een thermosbeker heel fijn. Ik gebruik er een van Klean Kanteen. Namelijk de 355 ml Insulated Wide. Deze lekt niet en is niet zo groot, dus hij past goed in mijn rugzak. 

Herbruikbare wattenschijfjes: Ik schafte ze aan bij Lana Luna. De eigenaresse maakt ze zelf onder de naaimachine. Ze maakt ze van badstof en fleece. Ik vind die van fleece het fijnste. Ik heb er nu 10 in een glazen potje op mijn wastafel staan. Wanneer ze vies zijn, stop ik ze in een waszakje en was ik ze mee met de lakens. 

zero waste

Herbruikbare rietjes: Rietjes gebruik je niet vaak. Maar, als je kinderen hebt, zijn rietjes volgens mij een must in huis. Ik gebruik rietjes gemaakt van bamboe als ik een smoothie heb gemaakt. Deze heb ik twee jaar geleden gekocht op Bali. Je kan ook de rietjes gebruiken van Straw by Straw. Deze zijn van echt riet gemaakt en volgens mij perfect voor kinderen. 

Bamboe bestek: Vooral als je vaak onderweg (bijvoorbeeld in de trein) eet is dit product een must. Maar, bijvoorbeeld ook als je op vakantie bent. Een bamboe bestek set is licht en gemakkelijk mee te nemen. Na gebruik kan het bestek gewoon in de afwasmachine. Ik kocht mijn setje hier, omdat ik het opbergzakje zo leuk vond. Je kan tegenwoordig op veel verschillende plekken bamboe bestek kopen. 

Een theezeefje: Wat ik niet kan begrijpen, is dat er plastic in veel theezakjes zit. Daarom gebruik ik sinds kort vaak losse thee en een theezeefje/thee-ei. Ik kocht die van mij bij de Ikea.

Groente en fruitzakjes: Ik denk mijn meest gebruikte zero waste product. Als ik groente en fruit koop, gebruik ik nooit meer plastic zakjes. Ik gebruik altijd deze groente en fruit netjes. Deze zitten standaard in mijn boodschappenmand, dus ik vergeet ze nooit. Ik heb ze hier gekocht. 

Broodzak: Mijn laatst aangeschafte zero waste product. Ik heb ‘m nog niet gebruikt, maar ga dat zeker binnenkort doen. Als ik mijn brood in de supermarkt koop, zal ik vanaf nu vragen of ze een brood dat nog niet verpakt is, in deze zak willen doen. Ik heb ‘m gekocht op het ACT. Festival van de ASN Bank, bij SMIR.

Ik hop dat jij, lieve Lezer, verder aan de slag kan met deze producten! 

Liefs, Fleur

Geef een antwoord